Om att följa sina drömmar - del 1

Att säga ja till sina drömmar handlar om att våga ta steget, att bestämma sig, att satsa och våga utsätta sig för det okända.

Jag bestämde mig för att bestiga Kebnekaise. Det var ett äventyr i sig och verkligen helt fantastiskt att vara med om. 

Jag menar att det är något särskilt som sker med oss människor när vi skalar bort alla byggnader, vägar, datorer, telefoner, kalenderar, måsten, borden, normer, regler och jämförseler med andra, som vi ständigt omges av i det moderna samhället och istället omger oss med natur så långt ögat nå och sysselsätter oss med bara en enda aktivitet: Att röra oss framåt. Jag upplevede det som att jag kunde tänka mycket klarare och att jag fick så tydliga bilder av vem jag var!

Jag insåg att jag har både stark rädsla och stark nyfikenhet inom mig! Dom här två egenskaperna drar ständigt åt olika inom mig och jag insåg hur det gör att livet kan upplevas besvärligt.  När den här insikten kom, så kände jag att jag kunde vara mera ödmjuk inför den jag. Och ödmjuk inför det här med att vara människa! 

Det är en ingen enkel uppgift att vara människa! Sökandet efter mål och mening med livet är något varje människa själv måste ta tag i. Livet krymper när man lider av psykisk ohälsa. Att aldrig ge upp, att fortsätta att envist tro på att det går att hitta vägar för att få må bra igen. Det önskade jag alla människor när jag i sakta mak skidade fram på platån i Kebnekaises mäktiga natur. Snön gnistrande, solen värmde min kropp och det spreds en genuin glädje över att vara vid liv medan jag tänkte tillbaka på en annan tid. 

Kommentera gärna: