min filosofi - MOD, inre KRAFT och LIVSglädje

Jag menar att om människan upplever sig ha tillgång till mod, inre kraft och känner en livsglädje, då mår människan bra! Jag menar att de hänger ihop med varandra och att det är möjligt att påverka dem! 
 

Om vi vänder på det, när vi mår dåligt oavsett hur det yttrar sig och vi upplever att våra liv inte fungerar, då tappar vi ofta inre kraft och med tiden kanske också vårat mod och vår livsglädje. Ur detta perspektiv kan vi betrakta psykisk ohälsa och för mig som KBT-terapeut, handlar mitt arbete om att hjälpa klienten att hitta tillbaka till sin egen inre kraft, att bygga upp sitt mod och att få känna livsglädje.

min utbildning och min egen livserfarenhet är mitt verktyg

Jag har alltid varit nyfiken på hur allting hänger ihop och tröttnar aldrig på att lära mig om livet och vad det är att vara människa. Yrket som KBT-terapeut upplever jag som väldigt intressant och givande och jag tycker verkligen att det är roligt att möta mina klienter! 

Jag studerade till KBT-terapeut på Contar i Stockholm. Utbildningen till KBT-terapeut är 2-årig och är en grundläggande utbildning i psykoterapi. Efter utbildningen startade jag år 2017 eget företag och har tagit emot klienter sedan dess. 

Mellan år 2017-19 så arbetade jag samtidigt som behandlingsassistent på hvb-hem för ungdomar med olika psykosocial problematik i åldern 16-20 år. Arbetet med ungdomar har varit väldigt lärorikt, utmanande och roligt. 

Det är ingen slump. När jag ser tillbaka på mitt liv, ser jag en röd tråd till båda dessa yrkena. Jag växte upp med psykisk sjukdom i familjen. Det formade mig så klart. Redan i unga år drabbades jag själv av ångest och depressioner. Jag levde med ångesten och depressionen som en oönskad följeslagare i flera år. Slutligen drabbades jag av utmattningssyndrom och allt tog tvärt stopp. Vägen tillbaka var lång och mödosam. Idag lever jag ett friskt liv och en sak som hjälpt mig till det är, just det, KBT-terapi! Därför är det en sann glädje för mig att nu få hjälpa andra människor att hitta sina vägar i detta ibland svårnavigerade livet! 

Min mamma har alltid sagt "Det finns inget ont, som inte för något gott med sig" och jag är verkligen glad för allt som livet lärt mig! Jag vet att det går att må bra igen! Jag vet att det finns verktyg som fungerar! Jag vet att lika svag som man kan vara, lika stark kan man bygga upp sig till att vara igen! Jag vet att min erfarenhet hjälper mig att förstå och känna in andra männsikor oavsett deras situation och öde.  

Nu är jag här och väntar med glädje och intresse på att träffa mina klienter! 

mitt arbetssätt - din tryghhet

När du väljer att gå i KBT-terapi hos mig, ska du uppleva och känna:
  • Ett förtroende. Att jag som din terapeut är kompetent och professionell. 
  • Ett lugn. Att jag som din terapeut tar ansvar för terapin och dess utformning och att du kan fokusera på dig själv och det du vill ha hjälp med. 
  • Ett hopp! Att jag som terapeut förstår det du vill ha hjälp med och förmedlar vägar i terapin för att förändra din situation. 

du möter en professionell terapeut

När du väljer att gå i terapi hos mig, så kan du förvänta dig att jag som terapeut arbetar proffesionellt. Det innebär att jag:

  • Har en godkänd 2-årig utbildning som KBT-terapeut steg 1, Contar i Stockholm. 
  • Följer yrkesetiska principer för psykoterapeuter. Läs mer i denna länk
  • Går i handledning hos legitimerad psykoterapeut.  
  • Har kontakt med andra KBT-terapeuter för diskussioner och utveckling i yrket. 

Vad tycker andra klienter?

Jag har lärt mig mycket och har inte lika mycket ångest längre. Jag kan vara med människor på ett annat sätt nu. 
Kvinna, 27 år, sökte terapi för ångest och en plågsam känsla av tomhet i  livet. 

Hos Linda har jag känt fullt förtroende och att jag har kunnat säga vad jag tycker och tänker, utan att uppleva att det som jag säger är konstigt.
Man, 25 år, sökte terapi för långvarig djupare depression. 

Äntligen ser jag mitt liv klart och tydligt! Med Lindas hjälp upplever jag inte längre samma skam och rädsla, utan jag vågar ta för mig av livet mer och jag lägger inte längre skuld på mig själv, för det som jag egentligen inte bär ansvaret för. 
Kvinna, 37 år, sökte terapi för låg självkänsla och social fobi.